Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Βραχιολάκια μακραμέ

Τα έφτιαξα πιο πολύ για το κέφι μου και κάποια μου τα είχαν ζητήσει για να τα κάνουν δωράκι σε νεαρές δεσποινίδες.Τελικά έγιναν ανάρπαστα οπότε σίγουρα θα φτιάξω κι άλλα τώρα που θα ανοίξει και ο καιρός..ήδη έχω βρει πολλά σχέδια στο νετ με κόμπους που ούτε τους ήξερα..Οπότε όρεξη και χρόνος να υπάρχει και θα ακολουθήσει συνέχεια.:-)
Ίδιο σχέδιο αλλά με πιο πολλές σειρές
Λεπτό βραχιολάκι ζιγκ-ζαγκ
Τα επόμενα είναι φτιαγμένα σε μοτίβο wave(μπορείτε να βρείτε tuttorial στο youtube).Είναι πολύ όμορφο σχέδιο που δείχνει διαφορετικό από κάθε πλευρά.Οι ακριανές κλωστές είναι λόγω σχεδίου πιο χαλαρές απο άλλα μοτίβα οπότε μπορείτε να προσθέσετε χαντρούλες είτε απευθείας η ακόμα και με κρικάκια αφού τελειώσει το βραχιολάκι.

5 σχόλια:

  1. Πωπω!τι μου θύμισες τώρα..Στο λύκειο ήμουν πορωμένη με τέτοιου είδους τεχνικές κι έφτιαχνα ένα καλοκαίρι συνέχεια!Και το χέρι μου δεν το συζητώ..10 πόντους από τον καρπό ήταν γεμάτο με τέτοια βραχιολάκια!!Υπέροχα τα σχέδιά σου,αλλά και πολύ περίπλοκα!Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κάνεις ένα ψάξιμο θα δεις ότι δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται..Και αρέσουν ακόμα..:-))
    Ειδικά το wave είναι πανεύκολο...Ρίξε μια ματιά/./.
    http://www.youtube.com/watch?v=JGUja1tpF1g&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω,πω, που τα θυμηθηκες;;; Μιλάμε είχα πλέξει για όοολο το σχολείο, χρωματιστά για τα κορίτσια, μαυρα πλατιά μονόχρωμα για τα αγόρια! Τα δικά μου χέρια, δε ως τους αγκώνες γεμάτα!
    Αχ! ακόμα όμως θυμάμαι τον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.....έφτιαξα μερικά βραχιόλια μακραμέ, αλλά ΟΛΑ τα βραχιόλια "εστριβαν" καθώς προχωρούσα στο πλέξιμο. Χρησιμοποίησα διάφορα είδη κλωστές, αλλά πάντα είχα το ίδιο πρόβλημα. Στο τέλος το βραχιόλι βγαίνει "στριφτό" Μήπως ξέρεις τι φταίει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή